Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blog/ május

  A hónap legfontosabb eseménye az erdei iskola volt. Már hagyománnyá vált iskolánkban, hogy a 4.és 6. évfolyamosok erdei iskolákban vehetnek részt. Mi az Őrségben található Szalafő településen táboroztunk 4 napig. A program rendkívűl színes volt. Megismerkedtünk a térség hagyomámyaival, állat- és növényvilágával, az ott élő emberek múltjával és jelenével. Jártunk az Őrségi Nemzeti Parkban, túráztunk Szalamenti tanösvényen, íjászkodtunk, kézműveskedtünk. Láthattuk hogy készül a tökmagolaj és a pálinka. Végigjártuk a helység "szereit"-ez az ottani jellegzetes településszerkezet. Nálunk utcák, ott szerek vannak. Szalafő például 7 dombra épült település, 7 szerből áll ( Pityer-,Pap-,Templom-,Csörgő-,Győngyös-,Alsó és Felső szer).Bátorság próbával és tábortűz körüli énekléssel, szalonnasütéssel teltek az esték.Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

(fotók)

25-én túlestünk az országos kompetenciamérésen, délután pedig Kihívás napi kerékpártúrára indultunk az iskolai DSE szervezésében. Boronkára tekertünk ki a tóhoz, utána pepig a játszótéren sportoltunk. Uzsonna után indultunk vissza az iskolába.

 27-én gyereknapi rendezvényen voltunk a városi fürdőn. Az utat gyalog tettük meg, közben állomásokon kellett különböző feladatokat teljesítenünk. A fürdőn zumba órával folytatódott a program. Utána úszó-, sor-, és vizilabda versenyeken mérethettük meg erőnket.Úszásban Gigi (Pintér Hargita) 1. helyezett lett. Csapatunk vizilabdában és sorversenyben is győzedelmeskedett. A nap még bővelkedett eseményekben. Beindították az óriás csúszdát, fürödhettünk a medencékben, használhattuk a játszóteret. Ebéd után jégkrémet is kaptunk. Fél 4.kor indultunk vissza az iskolában. Nagyszerű volt ez a nap!